Přeskočit na obsah

„Katedra podnikové ekonomiky a managementu zaštituje na Fakultě ekonomické výuku všech předmětů spojených s projektovým managementem. Díky tomu se vyučující snaží neustále držet krok s vývojem problematiky projektového managementu. Právě vývoj aktuálních potřeb praxe a bohaté zkušenosti z výuky managementu v akademickém, veřejném i soukromém sektoru stáli za návrhem projektu DigiPM. Katedra KPM jako Lead partner identifikovala výzkumnou mezeru a vytvořila mezioborový tým za účelem vytvoření výukového materiálu pro budoucí projektové managery, který odpovídá moderním trendům jak formou, tak obsahem.“

Chcete se dozvědět víc? Navštivte naše webové stránky ZDE.

Hlavní řešitelé za FEK ZČU

doc. Ing. Martin Januška, Ph.D.

Martin vystudoval magisterské studium obor Komerční elektrotechnika na Fakulta elektrotechnické Západočeské univerzity v Plzni, kde poté obhájil disertační práci na téma Komunikační prostředí pro podporu konceptu virtuálních firem. Habilitační práci v oboru management obhájil s tématem Kritické faktory úspěchu veřejných zakázek na inovativní řešení (PPI). Na Fakultě ekonomické Západočeské univerzity v Plzni (FEK ZČU) se zaměřuje na projektové a procesní řízení včetně řízení rizik a vyučuje tyto předměty: Procesní řízení, Operativní management, Analýza podnikových procesů a v angličtině Projektová simulační hra a Procesní management v angličtině.

Ing. Eva Jelínková

Eva vystudovala magisterské studium v oboru Podniková ekonomika a management na Fakultě ekonomické Západočeské univerzity v Plzni, kde i aktuálně dokončuje disertační výzkum zaměřený na faktory adopce XR technologií v podnicích zpracovatelského průmyslu ČR. Vyučuje zde předměty Podniková ekonomika, Projektový management a Analýza podnikových procesů. Projektům a procesům se věnovala i praxi v rámci působení ve výrobních podnicích.

Ing. Marta Nosková, Ph.D.

Marta vystudovala magisterské studium v oboru Podniková ekonomika a management na Fakultě ekonomické Západočeské univerzity v Plzni, kde i následně obhájila disertační práci na téma Dopady projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 na místní ekonomický rozvoj. Na Fakultě ekonomické Západočeské univerzity v Plzni (FEK ZČU) vyučuje předměty Strategický managementu, Managementu znalostí, inovací a rizik, Znalostní management a inovace v angličtině a Manažerská simulační hra, v jejichž výuce velmi aktivně používá interaktivní prvky. Ve výzkumu se aktuálně zabývá i tématem cirkulární ekonomiky a jejími dopady na podnikovou výkonnost.

doc. Ing. Petra Taušl Procházková, Ph.D.

Petra Taušl Procházková je docentkou, vědeckou pracovnicí a vedoucí Centra podnikání Fakulty ekonomické Západočeské univerzity. Odborně se zabývá problematikou podnikání, podnikatelského vzdělávání a start-upů, managementu udržitelnosti a ESG reportingu. V roce 2015 byla jedním z iniciátorů, kteří založili Centrum podnikání na Fakultě ekonomické Západočeské univerzity. Petra je spoluautorkou několika knih (Kultura podnikání, obraz podnikání a jeho řízení; Finanční gramotnost v zemích Visegrádské skupiny, Podnikatelské vzdělávání v zemích Visegrádské skupiny) a autorkou vysokoškolské učebnice – Business Administration 1 a několika odborných článků či studií zabývajících se problematikou podnikání, udržitelného podnikání a jeho různých aspektů. Je také spoluřešitelem různých tuzemských i mezinárodních projektů s přesahem podnikatelských aktivit do různých oborů a kanálů.